Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıdığı atamam kararnamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarında üst düzey değşiklikler yapıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin emekli olurken, boş kalan koltuğuna yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı görevlendirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız görevine son verilip Bursa Valisi olarak atandı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'a yeni Emniyet Genel Müdürü olarak görev verildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Vize serbestisi gündemde! Irak'tan yeni göç dalgası mı gelecek? Vize serbestisi gündemde! Irak'tan yeni göç dalgası mı gelecek?

Atama kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki üst düzey değişiklikler, mevcut Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’ın görevden alınmasıyla başlamış oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bakan olması sonrası Eskişehir Valisiyken Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirilen Ayyıldız, Bursa Valisi oldu. Boş kalan yerine daha önce Adıyaman, Adana ve Mardin’de görevli olan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin emniyet müdürlerinde değişiklik yapılmazken, 16 kentin emniyet müdürü “kızak görev” olarak adlandırılan merkeze alındı. Görevine son verilenler arasında Antalya, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Aydın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kütahya, Niğde, Sinop ve Yalova Emniyet Müdürleri bulunuyor. Merkez teşkilatına alınan emniyet müdürlerinden bir kısmının yurt dışında, bazılarının ise merkez teşkilatında görev alacağı değerlendiriliyor.