Güncel

Uzmanlar 4 Şehre Dikkat Çekti! 7 Büyüklüğünde Depremler Bekleniyor

Tokat'ta meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem, Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından, bölgede yıkıcı olmayan ancak 7’den küçük depremler üretebilecek levha içi fay hareketlerinin bir sonucu olarak değerlendirildi.

Abone Ol

Tokat'ta gerçekleşen 4 büyüklüğündeki deprem, uzmanların dikkatini çekti. Çevre illerde de hissedilen depremle ilgili yorum yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, dört şehre işaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

7 Büyüklüğünden Küçük Depremler Üretebilir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, Tokat'taki deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, "Bu deprem, yıkıcı olmayan ama 7’den küçük depremler üretebilecek levha içi bir fay tarafından meydana gelmiştir.

Tokat-Çorum ve Adana-Mersin’de bir süredir devam eden orta büyüklükteki levha içi depremler, Doğu Anadolu Fayının 7,8 büyüklüğündeki depremi sonucudur" şeklinde konuştu.

Uzman İsim 4 İli İşaret Etti

Bektaş, başka bir paylaşımında ise "M4 Mersin Depremi - Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki Maraş deprem çifti, Kuzey Anadolu Fay Sistemini de etkileyerek karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar, 7’den küçük depremler üretebilir" ifadelerine yer verdi.