Vakıfbank tarafından yayımlanan duyuruda, müfettiş yardımcısı, BT müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı, BT kontrolör yardımcısı, uzman yardımcısı, mimar/mühendis ve memur gibi çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağı belirtildi. Bu kadrolar için başvuru şartları adayların uygun pozisyona göre değişiklik gösterecek.

Sınav ve İkamet Şartları

Vakıfbank personel alımı sınavla gerçekleştirilecek ve sınav Türkiye genelinde birçok şehirde yapılacak. Sınavın düzenleneceği iller arasında Adana, Ankara, Antalya, İstanbul (Anadolu ve Avrupa), İzmir, Bursa, Gaziantep ve Van gibi büyük şehirler yer alıyor.

İkamet şartı ise kadrolara göre farklılık gösteriyor. Müfettiş yardımcısı, BT müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve BT kontrolör yardımcısı kadrolarında ikamet şartı aranmıyor. Ancak uzman yardımcısı, mimar/mühendis ve memur kadrolarına başvuran adayların belirli illerde ikamet etmesi gerekiyor. Adayların ikamet ettikleri il, başvurularının değerlendirileceği şehir olarak kabul ediliyor ve başarılı olan adayların görev yerlerinde en az 5 yıl çalışmaları zorunlu tutuluyor.

Antalya Kaş açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem Antalya Kaş açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem

Kimler Başvurabilir?

Başvuruda bulunacak adayların karşılaması gereken kriterler şu şekilde sıralandı:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olmak.
  3. Herhangi bir hapis cezası almamış olmak, kamu hizmetinden yasaklı bulunmamak.
  4. Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, ertelemiş ya da muaf olmak.
  5. Bankanın geçmiş sınav süreçlerinden başarısız sayılmamış olmak.

Ayrıca, başvuru yapılacak kadrolara uygun lisans bölümlerinden mezun olmak da aranan şartlar arasında. Adaylar, 31 Mart 2025 tarihine kadar mezuniyet belgesi sunmak koşuluyla son sınıf öğrencisi olarak da başvuruda bulunabilirler.

Mezuniyet ve Sağlık Koşulları

Müfettiş ve kontrolör yardımcılığı pozisyonlarına başvuracak adayların dört yıllık lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca bu pozisyonlara başvuracak adayların bedensel ve ruhsal sağlıklarının, yurdun her bölgesinde görev yapmaya uygun olması şartı aranıyor.

Uzman yardımcısı, mimar, mühendis ve memur pozisyonları için de yine dört yıllık fakülte mezunu olmak ve sağlık durumu açısından her türlü çalışma koşuluna uygun olmak gerekiyor.

Başvuru Süreci ve Ücret

Vakıfbank’ın personel alım ilanlarına başvurular 30 Ekim 2024 Çarşamba günü sona erecek. Başvurular, İstanbul Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak ve adayların 750 lira başvuru ücreti ödemeleri gerekecek. Başvurularını tamamlayan adaylar, Vakıfbank'ın sınav sürecine katılacak.

Adayların başvurularında herhangi bir yanlış bilgi vermeleri durumunda, sınavı kazansalar bile hak iddia edemeyecekleri özellikle vurgulandı. Vakıfbank’ın iş ilanına başvuran adayların bu koşulları başvuru esnasında kabul ettikleri varsayılacak.