AK Parti'nin milletvekilleri, parti yöneticileri ve kabine üyeleri tarafından yaz boyunca yürütülen saha çalışmalarında, CHP'nin erken seçim çağrılarının halk arasında karşılık bulmadığı tespit edildi. AK Parti kaynaklarına göre, vatandaşların ana gündemi ekonomi ve erken seçim taleplerine sıcak bakmıyorlar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in öne sürdüğü erken seçim tartışmalarını, AK Parti yetkilileri "sahada karşılık bulmayan" girişimler olarak değerlendiriyor. AK Parti'nin yürüttüğü "Türkiye Buluşmaları" kapsamında yapılan görüşmelerde, milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde vatandaşla birebir temas kurduğu ve ekonominin temel sorun olarak öne çıktığı belirtiliyor.

Kızını bıçaklayarak öldüren baba kendini savundu: Hiçbir baba kızına kıyamaz Kızını bıçaklayarak öldüren baba kendini savundu: Hiçbir baba kızına kıyamaz

AK Parti kaynaklarına göre, vatandaşlar öncelikli olarak ekonomik sorunların çözülmesini bekliyor. "Fiyat artışlarının hızının yavaşlaması sahada da hissediliyor" diyen kaynaklar, CHP'nin erken seçim çağrılarının ise halk nezdinde yankı bulmadığını vurguluyor. Erken seçimin gündemde olmadığını belirten yetkililer, "Vatandaşın önceliği seçim değil, geçim" değerlendirmesini yaptı.