Son zamanlarda restoranların üst üste zam yapması üzerine vatandaşlar lokantalara gitmemeye başladı. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği'nden (TÜRES) restoranlara yüzde 10 indirim çağrısı yapılarak, "Bu çağrıya TÜRES üyeleri ve sektörümüzün destek vermesi, sektörü tekrar hareketlendirecek ve vatandaşlara da olumlu yansıyacaktır." denildi.

TÜRES Genel Başkanı Bingöl, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı ziyaret etti. Ziyarette yeme-içme sektöründeki fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Yüzde 10 İndirim Çağrısı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bingöl, ziyaretin ardından yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

"Sektörümüzde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrıya TÜRES üyeleri ve sektörümüzün destek vermesi, sektörü tekrar hareketlendirecek ve vatandaşlara da olumlu yansıyacaktır."

Bingöl, yönetim kurulu ve TÜRES üyeleriyle bu kampanyaya geniş bir şekilde destek vereceklerini vurgulayarak, üyelerin kampanya çağrısına olumlu dönüş yapmaya başladığını açıkladı.

Sektörü Canlandırma Girişimi

TÜRES'in indirim çağrısı, sektörde yaşanan durgunluğu aşmak ve vatandaşların lokantalara geri dönmesini sağlamak amacıyla yapılmış bir girişim olarak değerlendiriliyor. Bu indirim kampanyasının, sektörde hareketlilik yaratması ve tüketicilere olumlu bir yansıma yapması bekleniyor.