Güncel

Yeni Emlak Düzenlemesi Geliyor! Fiyat Manipülasyonları Son Bulacak

İlan sitelerinde yapılacak yeni düzenlemenin fiyat manipülasyonlarını önüne geçilmesi planlanıyor

Abone Ol

Bakan Bolat, 15 Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenlemeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Her yeni düzenleme, ortaya çıkan bir ihtiyaçtan kaynaklanır. Geçen yıl 1 Kasım'da ilan sitelerinde kimlik ve adres doğrulama getirmiştik. Yeni düzenleme, emlakçılarımızın satış için satıcılardan yetki almasını öngörüyor. Amacımız, internet dünyasında manipülatif ve spekülatif işlemleri engelleyerek fiyatların gereksiz yere şişirilmesini ve tüketicilerin aldatılmasını önlemek. Böylece bir güven ve istikrar sağlanmış olacak. İnşallah bu düzenleme eylül ortasında yürürlüğe girecek."

Bolat, birçok tekstilcinin üretimini Mısır'a taşıdığına dair yorumlar ve Türkiye'ye tekstilde yeni bir yatırım olup olmadığı sorusuna, haberlerin bazen abartıldığını belirterek, Türkiye'nin imalatta hala güçlü bir ülke olduğunu vurguladı.

Batılı ve diğer ülkelerden gelen işbirliği tekliflerinin ortaklık veya Türkiye'den ithalat üzerine olduğunu belirten Bolat, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki güçlü müteşebbislerle rekabet etmek kolay değil. Yabancı yatırımcı da kar etmek istediği ülkeye yönelir. Burada sıkı bir rekabet mevcut. Ancak bugün burada 3 binden fazla alıcı var. Dünyanın dört bir yanından, Afrika'dan, Asya'dan, Avrupa'dan ve Amerika'dan gelen alıcılar, Türk konfeksiyonunun kalitesine, marka gücüne ve prestijine güvenerek burada bulunuyorlar ve firmalarımız oldukça memnun. Yoğun görüşmeler yapılıyor. Bu fuar, tekstil ve hazır giyim sektörü için büyük katkı sağlayacak."