Güncel

Yeni fiyatlar belli oldu, görenler şok geçirdi! Yüzde 500 zam...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mezar yeri fiyatlarına yaptığı yüzde 500 zamla vatandaşları şaşkına çevirdi.

Abone Ol

Enflasyon ve kur artışları birçok alanda olduğu gibi mezar yeri fiyatlarına da yansıdı. Erzurum Asri Mezarlığı'nda iki kişilik mezar yeri fiyatı 10 bin TL'ye, üç kişilik mezar yeri fiyatı 15 bin TL'ye, dört kişilik mezar yeri fiyatı ise 20 bin TL'ye yükseldi. 

Mezar yeri fiyatları beş kat arttı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık'ta mezar yeri fiyatlarına yüzde 500 oranında zam yaptı. Önceki fiyatlarla kıyaslandığında, iki kişilik mezar yeri fiyatı 1520 TL'den 10 bin TL'ye, üç kişilik mezar yeri fiyatı 3150 TL'den 15 bin TL'ye ve dört kişilik mezar yeri fiyatı 4950 TL'den 20 bin TL'ye çıktı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, bu fiyat artışının nedenlerini açıkladı. Geçmişte mezar yeri satın alıp sonrasında göç eden aileler nedeniyle kullanılmayan mezar yerleri sorun teşkil etti. Bu durumu çözmek ve boş defin yerleri varken yeni alanlar yaratmak amacıyla bitişikteki askeri alan satın alınarak yeni mezar yerleri oluşturuldu.

Erzurum'da tek kişilik mezar yeri ve duvar yapımı hala ücretsiz olarak sunulmaya devam ediyor. Ancak, diğer hizmetlerde önemli fiyat artışları yaşandı. Örneğin, şami mezar yeri (mezar yerinin kazılarak içine beton dökülmesi işlemi) ücreti 1150 TL'den 4600 TL'ye yükseldi.

Vatandaşlar tepkili

Mezar yeri fiyatlarına yapılan bu yüksek zamlar, vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararının, özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bıraktığı belirtiliyor.