Yenidoğan Çetesi'ne dair yürütülen soruşturma, onca bebeği hayattan koparan bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı. Esenler'deki Reyap Hastanesi'nde tedavi gören bir baba, çetenin neden olduğu durumları ve yaşadığı acıyı anlattı.

Cemil Imrak, bebeğini hastanede kaybettiğini belirterek, hastane yönetiminin kendisinden 5 bin TL talep ettiğini ve "kalp doktoru yok" bahaneleriyle bebeğini başka bir hastaneye götürmesine izin vermediğini ifade etti. Hastane personelinin, "Bebeği ambulansla kaybedebiliriz" diyerek kendisine engel olduğunu vurguladı.

Soruşturma kapsamında birçok hastane kapatılırken, hastanelerde tedavi gören hastaların nakli gece boyunca sürdü. Reyap Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi. Esenyurt'taki hastanede de benzer bir durum yaşandı; hastalar başka hastanelere sevk edilerek faaliyetlerine son verildi.

Cemil Imrak, bebeğinin doğumundan sonraki ilk günlerde durumunun iyi olduğunu öğrendiğini ancak üçüncü günde hastaneye geldiğinde doktorların kendisine "her şeye hazırlıklı olun" dediğini anlattı. "Bebeği kaybedebiliriz, hayatta da tutabiliriz" diyerek kendisini endişeye sevk ettiklerini söyledi.

Üniversiteli 2 gençten biri yeterli beslenmiyor! Üniversiteli 2 gençten biri yeterli beslenmiyor!

Kalp doktoru getireceklerini belirterek kendisinden para istediklerini söyleyen Imrak, "5 bin TL verdik. Üçüncü gün doktor gelip bakmış ama durum kritik olduğu için bebeği başka hastaneye götürmememiz gerektiği konusunda tehdit edildik. Bebeğin durumu ağırdı ve ‘Sen götürürsen bebeği yolda kaybedebiliriz’ dediler" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı korkutucu deneyimlerin ardından, Imrak, "İçimize korku verip bebeği burada tuttular. Beşinci gün arayıp 'Başınız sağ olsun bebeği kaybettik' dediler. Bebeğim sağdı, burada kaybettiler" dedi. Bebeğinin sağlık durumunun doğumdan önce ve sonra iyi olduğunu belirten Imrak, "Burada bebeğimin ölümüne neden oldular. Peşini bırakmayacağım, hakkımı sonuna kadar savunacağım" diyerek yaşadığı travmayı anlattı.