İstanbul ve Tekirdağ'da hasta bebeklerin özel hastanelerin yenidoğan servislerine para karşılığı gönderildiği çete skandalında dehşet verici detaylar ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin telefon konuşmalarında geçen mesajlar, tüyler ürpertici gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

"Öleceği Zaten Belliydi": 19 Ekim 2023'te İstanbul dışından sevk edilen bir bebek, yoğun bakım servisine yatırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şebeke üyeleri arasında yapılan konuşmalarda, hemşirelerin bebeğin ölümünün ihmal sonucu olduğunu gizlemeye çalıştığı anlaşıldı. Bir hemşirenin, "Öleceği zaten belliydi. Hemşire arkadaş yemeğini yedirmiş. Gazını almış bir sonraki bebeğe geçtiğinde ölmüş. Fark ettiğinde geri döndürme şansı yokmuş" şeklindeki korkunç ifadesi kayıtlara geçti.

"Öldü Bir Kere Ne Yapalım": Başka bir vakada, doktorla hemşirenin bebeğin ölümünü gizlemek için planlar yaptığı ortaya çıktı. Hemşirenin, dosyada kötüleşen bir durumu "entübe olmuş gibi gösterelim" teklifi, doktor tarafından kabul edildi. Doktorun, "Diğer günlerden yani hastaneye geldiği günden itibaren entübe olarak göster. Zaten ölecekti. Kurtuldu" şeklindeki skandal ifadeleri de kayıtlara geçti.

Çocuğu Öldür: Öldüreceğim De, Öldürsem De Bir Dert Biliyor Musun: Hastanelerde görevli hemşireler arasında yapılan konuşmalar da dehşete düşürdü. Bir hemşirenin, hasta bir bebeğin öldürülmesi talimatını verdiği, diğerinin ise buna "Öldüreceğim de, öldürsem de bir dert biliyor musun" şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

Skandal Tavsiyeler ve Gizlemeler: Hemşirelerin, bir bebeğin ölümünden sonra dosyada akciğer grafiği olmadığını fark etmeleri üzerine doktorun, "Entübe durumdaki başka bir bebeğin akciğer grafisini çekin ve ölen bebeğin dosyaya koyun" şeklinde skandal bir tavsiyede bulunduğu da ortaya çıktı.