Güncel

Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile konuştu: Çocuğunuz 2 hafta içinde ölecek!

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan suç örgütünün mağdur ettiği aileler, yaşadıkları korkunç olayları anlatmaya devam ediyor. Son olarak Sevil ve Orhan Dağlı çifti, prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerinin sağlık durumu ile ilgili hastanede yaşadıkları ihmalleri dile getirdi.

Abone Ol

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan suç örgütünün mağdur ettiği aileler, yaşadıkları korkunç olayları anlatmaya devam ediyor. Son olarak Sevil ve Orhan Dağlı çifti, prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerinin sağlık durumu ile ilgili hastanede yaşadıkları ihmalleri dile getirdi. Bebeklerinin doğumdan hemen sonra küvöz yerine bir çarşafa sarılarak yoğun bakıma alındığını ve gerekli müdahalelerin yapılmadığını ifade eden Dağlı ailesi, doktorların kendilerine "Çocuğunuz 2 hafta içinde ölecek" dediklerini açıkladı.

Yenidoğan çetesinin hastanelerle iş birliği yaparak prematüre bebekler üzerinden kazanç sağlamaya çalıştığı, bebeklere yanlış veya gereksiz ilaç tedavileri uyguladığı ve bu süreçte birçok bebeğin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 22'si tutuklu olmak üzere 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Çete lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı'nın 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılandığı dava, büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Çetenin faaliyet gösterdiği hastaneler arasında Akabe Sağlık Tesisleri, Medilife Sağlık Hizmetleri, ve Özel Avcılar Hospital gibi pek çok özel sağlık kurumu bulunuyor. Soruşturmalar devam ederken, mağdur ailelerin sayısı da artıyor.