İstanbul'da yürütülen Yenidoğan davasında adı geçen Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nde, diploması askıda olan bir doktorun başkasının kaşesini kullanarak obezite ameliyatı yaptığı ortaya çıktı. Bu ameliyat sonucunda bir hasta hayatını kaybetti.

MSB: FETÖ elebaşı gülen 'Vatansız' olarak öldü MSB: FETÖ elebaşı gülen 'Vatansız' olarak öldü

Savcılığın hazırladığı 1399 sayfalık iddianamede, 112 Acil Çağrı Merkezi ile iş birliği içinde haksız kazanç elde eden 47 şüpheliye dair kanıtlar arasında bu skandal ameliyat da yer aldı. Tape kayıtlarına göre, diploması askıda olan Dr. E.V., başka bir doktorun kaşesiyle ameliyatlara katıldı. 18 Aralık 2023'te yapılan tüp mide ameliyatı sonrası hasta S.A. yaşamını yitirdi. Dr. E.V.'nin hastane yönetimi tarafından bilerek korunduğu ve ameliyat sırasında hastaların can güvenliğinin göz ardı edildiği iddia edildi.

Olay sonrası düzenlenen şüpheli ölüm raporu Yüzyıl Polis Merkezine iletilirken, hastaneden ölüm anına ait kamera görüntüleri istendi. Ancak hastane yönetimi, görüntülerin olmadığını belirtti. İddianamede, bu görüntülerin soruşturmadan gizlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Dr. E.V., ifadesinde, meslekten men cezası aldığını ve ameliyatlara yalnızca gözlemci olarak katıldığını belirtti. Ancak savcılık, ameliyatın kayıtlarına göre sorumlu doktor olarak başka bir ismin yer aldığını ve E.V.'nin bu ameliyatlara fiilen katıldığını tespit etti.