Güncel

Yerli, yabancı turist kalmadı! Bodrum bomboş! Belediye Başkanından ilginç açıklama: "Bodrum pahalı değil!"

Bodrum'da lahmacun fiyatlarının 1000 liraya kadar çıkması ve otel ücretlerindeki artışlar nedeniyle turistler bölgeyi terk ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum'un pahalı olmadığını, halkın fakir olduğunu dile getirdi. Peki, her yıl Bodrum'u tercih eden alım gücü yüksek yabancı turist de mi ucuzluktan gelmiyor?

Abone Ol

Bu yaz sezonunda, Bodrum'daki yüksek fiyatlar nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistler bölgeden uzaklaşıyor. Bodrum'da otel doluluk oranları yüzde 60'lara kadar düştü ve işletmeler en sakin dönemlerinden birini yaşıyor. Özellikle lahmacun fiyatlarının gündeme gelmesiyle, Bodrum'da işletme sahipleri fiyatların aslında abartıldığını savunuyor.

Belediye başkanının 'Bodrum pahalı' tepkisi

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, Bodrum'un pahalı olduğu algısının her yıl lahmacun fiyatları üzerinden gündeme geldiğini söyledi. Mandalinci, "Lahmacun Bodrum plajlarında her gün tüketilen bir şey değil ama bazı kişiler bu yiyecek üzerinden Bodrum’da pahalılık algısı yaratmaya çalışıyor" dedi.

Zamlar kaçınılmaz

Mandalinci, Bodrum'daki fiyat artışlarının genel ekonomik koşullardan kaynaklandığını ve işletme sahiplerinin bu zamları fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldığını belirtti. "Geçen yıla göre her şeye zam geldi. Bu nedenle Bodrum'da işletme sahipleri de fiyatlarını arttırmak zorunda kaldı" dedi. Mandalinci ayrıca, Bodrum'un geniş bir fiyat yelpazesi sunduğunu ve herkesin bütçesine uygun seçenekler bulabileceğini vurguladı. "Bodrum’da 200 liraya da yemek yiyebilirsiniz, 2500 euroya da" şeklinde konuştu.

Boş kalan tatil beldeleri

Ege sahillerinin en ünlü tatil mekanları, bu yaz sezonunda önceki yıllara göre daha sakin. Bodrum başta olmak üzere birçok bölgede otellerin doluluk oranları önemli ölçüde düştü. Bu durumu düzeltmek için bazı işletmeler düblör müşteri yöntemine bile başvuruyor. Bu yöntemle, işletmeler dolu görünmek için sahte müşteriler kullanıyor.

Lahmacun fiyatlarının etkisi

Bodrum'da tüm fiyatların geçen seneye göre iki katına çıkması, turistlerin bölgeyi terk etmesindeki en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. İşletme sahipleri ise bu fiyatların abartıldığını ve gerçek durumun farklı olduğunu iddia ediyor.