Güncel

YKS ek yerleştirme tercihleri başladı: Adaylar için ikinci şans

Üniversite yerleştirme sonuçlarında ilk tercihlerde istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme süreci başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-YKS ek yerleştirme tercihlerini bugün itibarıyla açtı. Adaylar, tercih işlemlerini 11 Eylül'e kadar yapabilecekler.

Abone Ol

Ek yerleştirme süreci başladı

ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri bugün saat 11.00'de başladı ve adaylar, tercihlerini 11 Eylül günü saat 23.59'a kadar tamamlayabilecek. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gerçekleştirilen ilk tercih yerleştirmelerinde istediği bölüme giremeyen adaylar, bu süreçte yeniden şansını deneyecek.

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "ais.osym.gov.tr" adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri, belirtilen süre içerisinde tamamlanmadığı takdirde, adayların yerleştirme hakları sona erecek.

Ek yerleştirme ücreti ve son ödeme tarihi

Ek yerleştirme tercihleri için 80 TL olan tercih ücreti, adaylar tarafından 12 Eylül saat 23.59'a kadar yatırılacak. Ücret yatırma işlemleri tamamlanmayan adayların tercihleri geçerli sayılmayacak. Adayların, tercih süresi bitmeden bu işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

YKS ek yerleştirme tercihleri: Kimler başvurabilir?

2024-YKS sonuçlarına göre ilk tercih sürecinde bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme tercihlerinde bulunabilecekler. ÖSYM, 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerinin yapılacağını ve adayların tercih listelerini oluştururken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Adaylar, başvuru ve tercih sürecinde dikkat etmeleri gereken tüm bilgilere ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler.