Yurt dışı çıkış harcının zamlanmasına ilişkin kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ederken, AK Parti üyelerinden de bu çalışmaya itirazlar ediliyor.

İtirazlar Geliyor

Kira zammında yüzde 25 uygulaması bitti, TÜFE dönemi başladı Kira zammında yüzde 25 uygulaması bitti, TÜFE dönemi başladı

AK Parti'nin Meclis kapanmadan yasalaştırmayı hedeflediği yeni vergi paketinde en çok tepki toplayan yurt dışı çıkış harcının zamlanması hakkında farklı seçeneklere gündemine aldı. Parti içinde harcın zamlanmasına yönelik itirazlarda geliyor.

Yurt Dışı Harcından Muaf Tutulanlar
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların yer aldığı görüşmede konu yeniden görüşüldü. Yurt dışı harç miktarının zamlanması durumunda özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkması gerekenler ve sınır ticareti gerçkleştirenlerin muaf tutulması fikri öne sürüldü. Yükeltilmesi hakkında düzenlemenin şimdilik erteleneceği iddia ediliyor

Şu an ki çalışmada, çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunduğunu kanıtlayanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demir yolu araçlarında, yurt dışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevlilerinden ve 7 yaşını tamamlamamış olanlar yurt dışı harcından muaf görünüyor.

'Kesinlikle Doğru Değil'

Masada konuşulan önerilerin, gelecek hafta düzenlnecek kabine toplantısında görüşmelerden sonra netlik kazanacağı ifade edildi. AK Parti kaynakları "Yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddiası kesinlikle doğru değil. Bir artırım olacaksa, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak bunu yapacağız. Şu anda 150 lira olan harç da ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. Yapılacak değerlendirmelerden sonra bu düzenlemenin ekim ayına bırakılması da bir alternatif olabilir" şeklinde konuştu.