Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Yurtdışından telefon getirenler için yeni bir düzenleme yapıldı ve artık birden fazla cep telefonu ile yurda dönen yolcuların ikinci telefonunu getirmesi mümkün olmayacak. Yapılan düzenlemeye göre, ikinci telefonu fazladan gümrük vergisi ödese bile yolcular yurda sokamayacak.

Yurtdışından dönen yolcular için getirilen bu yeni kural, Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine konu oldu. Artık yurtdışından gelen yolcular, yanlarında getirdikleri ikinci telefonu yurda sokamayacaklar. Bu kural, fazladan gümrük vergisi ödense dahi değişmeyecek.

Yeni düzenleme ile yurtdışından gelen vatandaşlar, gümrük vergisi ödeyerek dahi ikinci telefonlarını yurda sokamayacaklar. İkinci telefona gümrükte el konulacak ve yolcunun yeniden yurtdışına çıktığında el konulan telefon kendisine iade edilecek.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışından getirilen ikinci telefonlar 3 aya kadar gümrükte bekletilebilecek. Bu süre zarfında yolcu, telefonunu gümrük ambarlarında bekletebilir ve daha sonra geri alabilir.