Güncel

Zirvenin perde arkası! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinin detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesinde Sinan Ateş davasına yönelik kararlılık mesajını iletti. İki lider muhalefet cephesinden gelen yorumlara da tepki gösterdi. İşte detaylar..

Abone Ol

Yerel seçimlerin ardından hükümet ile CHP arasında oluşturulan görüşme trafiği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile diğer parti sözcülerinin Cumhur İttifakı'na ilişkin 'suçlayıcı' duyurularının ardından zarara uğrarken, muhalefetten paylaşılan yorumlar hem AK Parti'de hem de MHP'de tepki topladı.

SİYASETTE NORMALLEŞME ADIMLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gerçekleştirmiş olduğu son iki görüşmenin dikkat çeken başlıklarından bir tanesinin siyasetteki normalleşme adımları olduğu kaydedildi. Paylaşılan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'nı hedef alan sözleri iki liderin üzerinde durmuş olduğu konular arasında. Erdoğan'ın, muhalefetle diyalog oluşturacak diye Cumhur İttifakı'na 'saldırıları sineye çekmeyeceklerini' söylediği belirtildi.

NEYSE ÇIKSIN ORTAYA

Sinan Ateş cinayeti hakkında yapılan tartışmalar da görüşmenin gündem maddelerinde bir tanesiydi. Bahçeli söz konusu olayın MHP üzerinden tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hukukun gereği yapılacaktır. Neyse çıksın ortaya" dediği, Bahçeli'nin de bu açıklamayaı destekleyerek "Sonuna kadar gidilsin. Biz de bunu istiyoruz" ifadelerini paylaştığı öğrendildi.