Güncel

1 Milyon Euro Çalan Şüpheli Havalimanında Yakalandı

İstanbul'da, bir emlakçıya ait 1 milyon euroyu çalan Mehmet E.Ç. adlı şüpheli, İstanbul Havalimanı'nda polis tarafından yakalandı. Şüphelinin, parayı 'ihtiyacı olduğu için' çaldığını söylediği öğrenildi.

Abone Ol

İstanbul'da, bir emlakçının 1 milyon euro değerindeki parasını çalan şüpheli, İstanbul Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, parayı ihtiyacı olduğu için çaldığını öne sürdü.

Olay, İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana geldi. Emlakçılık yapan B.B., döviz bürosunda dövize çevrilmek üzere çalışanı Mehmet E.Ç.'ye 1 milyon euro teslim etti. Ancak, Mehmet E.Ç. parayı alarak ortadan kayboldu.

B.B.'nin şikayeti üzerine başlatılan polis soruşturmasında, şüphelinin parayı döviz bürosunda dolara çevirdiği anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Diğer bir güvenlik kamerasında, şüphelinin para dolu çantayla bir taksiye bindiği ve sonrasında yürüyerek uzaklaştığı görüldü.

Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mehmet E.Ç.'nin 19 Temmuz 2024 tarihinde Iğdır'dan İstanbul'a döneceği bilgisi elde edildi. İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonla şüpheli yakalandı. Polis sorgusunda, parayı ihtiyacı olduğu için çaldığını belirtti. Mehmet E.Ç., adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi.