Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi? Geçen sene verilmişti...

Milyonlarca emekli, 29 Ekim'de yeniden ikramiye alıp almayacağını merak ediyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak geçtiğimiz yıl verilen 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin bu yıl da ödenip ödenmeyeceği tartışma konusu oldu. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Geçen yıl verilen 5 bin TL'lik ikramiye tekrar ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesini müjdelemişti. Bu ödemeyle birlikte 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine ek bir gelir sağlanmıştı. Ancak emekliler, bu yıl da benzer bir ödemenin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili açıklamalarında, bu ödemenin tek seferlik yapıldığını ve bu yıl için herhangi bir hazırlık olmadığını belirtti.

Ekonomik sıkıntılar ve enflasyonla mücadele öne çıkıyor

Karakaş, Türkiye Gazetesi'ndeki köşe yazısında, geçtiğimiz yıl yapılan yüksek refah artışları ve seyyanen zamlarla ilgili emeklilerin beklentilerinin karşılanmadığını hatırlattı. 2023 yılında verilen ikramiyenin, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik olduğunu vurgulayan Karakaş, bu yıl yeniden ikramiye ödenmesi için kanuni bir düzenleme gerektiğini ifade etti.

29 Ekim emekli ikramiyesi için kanun çıkması gerekiyor

2024 yılında emekliye 29 Ekim'de ikramiye verilip verilmeyeceği sorusuna da yanıt veren Karakaş, bu yönde henüz bir kanun teklifinin hazırlanmadığını ve Cumhurbaşkanı tarafından da bu konuda bir talimat verilmediğini söyledi. Karakaş ayrıca, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programını sekteye uğratmamak için bu tür ödemelere sıcak bakmadığını belirtti.

Emekliye kötü haber: Bu yıl ikramiye beklenmiyor

Geçen yıl 29 Ekim'de verilen ikramiyenin tekrar ödenmesi için yasal bir düzenleme gerektiğini söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, şu ana kadar bu konuda bir adım atılmadığını ve bu yıl için 29 Ekim ikramiyesinin ödenmeyeceğini ifade etti.