ABD'nin önde gelen bankalarından Bank of America (BofA), altının rekor seviyelere ulaşmış olmasına rağmen yatırımcılara altın alımı tavsiyesinde bulundu. Bank of America'nın yatırım stratejisti Michael Hartnett, merkez bankalarının artan altın alımlarına dikkat çekerek, yatırımcıların da benzer bir strateji izlemelerini önerdi.

Hartnett, faiz indirimi beklentisinin enflasyonu yeniden artırabileceğine ve bu durumda reel varlıkların, özellikle altının, iyi performans gösterebileceğine dikkat çekti. Tarihsel olarak altın, enflasyon dönemlerinde güvenli liman olarak görülmüştür.

altın-1

Makyajlı Opel Mokka'nın yeni tasarımı ortaya çıktı Makyajlı Opel Mokka'nın yeni tasarımı ortaya çıktı

Altın fiyatları yıl başından itibaren yüzde 20 oranında artış gösterdi. Bu performans, S&P 500'ün kazanımlarını birkaç puan geride bırakırken, teknoloji hisselerinden de daha iyi bir performans sergiledi.

Altın, bu yıl net 2,5 milyar dolarlık çıkış yaşadı. Bu, yatırımcıların kıymetli metalin rekor rallisi sırasında kâr satışı yaptığını gösteriyor. Harnett, rekor seviyedeki altın fiyatları ile çıkışların merkez bankalarının büyük alımları ile açıklanabileceğini belirtti.

kapak altın

Cuma günü altın fiyatları yüzde 1,23 artışla 2,547.60 dolara ulaştı ve bu, salı günkü rekor seviyenin sadece 23 dolar altında. Bu yüksek fiyat seviyeleri nedeniyle, standart bir altın külçesi artık yaklaşık 1 milyon dolara mal oluyor.

Hartnett, altının, hisse senetlerine en düşük korelasyona sahip varlık sınıflarından biri olduğunu ve ikinci en büyük rezerv varlığı olarak dikkat çekti. Yatırımcıların, mevcut ekonomik ve finansal koşullarda altın alımını değerlendirirken bu faktörleri göz önünde bulundurmaları öneriliyor.