Güncel

Adalet Bakanlığı'ndan 5000 kişilik dev memur alımı! Zabıt katibi, mübaşir...

Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde 968 yeni mahkemenin kurulacak. Bu mahkemelerde görev yapmak üzere 5000 kişilik zabıt katibi ve mübaşir alımı yapılması bekleniyor.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan düzenlemelerle 574’ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 yeni mahkemenin faaliyete geçirileceğini duyurdu. Bakan Tunç, bu adımın, adaletin hızlı tecellisi ve vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Bakanın açıklamasına göre, bu yeni mahkemelerle birlikte adliye personel ihtiyacı da artacak ve en az 4000 zabıt katibi ile 1000 mübaşir alımı gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Tunç’un açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hâkimler ve Savcılar Kurulu olarak yaptığımız Müstemir Yetki Çalışmaları kapsamında; Bölge Adliye Mahkemeleri ile Birinci ve İkinci Bölgede toplam 3 bin 848 yetki düzenlemesi yapılmış olup, 574’ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 mahkemenin faaliyete geçirilmesine karar verilmiştir. Adaletin tecellisi, yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin daha da kolaylaştırılması için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz."

Personel alımına dair beklentiler

Yapılacak personel alımının en az lise mezunu adaylar arasından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, 4000 zabıt katibi ve 1000 mübaşir alımının kısa sürede ilan edilmesi an meselesi. Alımlar başladığında anında haberdar olmak için KamudanHaber'i takip edin.