Güncel

Altın yeniden zirveye odaklandı

Altın fiyatları, ABD'de enflasyonundaki durgunluğun, Fed'in kısa bir süre içerisinde politika faizini indirebileceği yönündeki tahminlerin güçlenmesi sonrası rekora koştu. İşte detaylar..

Abone Ol

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 1,36 artışla 2,448 dolar seviyesinde alıcı buluyor. Gümüşün ons fiyatı ise 30 doları aştı.

Gram ve çeyrek altın fiyatları ise hem ons altın hem de dolar/TL tarafındaki gelişrmelerden doğrudan etkileniyor.

Gram altın, yeni haftaya 2.533 lira civarında açılşış ayptı. Çeyrek altın ise 4.137 lira seviyesinde işlem görüyor.

Yatırım piyasaları, ABD ve Çin'den paylaşılan sıcak gelişmeler etki ederken, İran'ı yıkan helikopter faciasını da analiz etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahyan, helikopter kazasında yaşamını yitirdi.

Çin'in gayrimenkul alanında meydana gelen krizi sonlandırmak için titizlikle sürdürüğü çalışmaların sonrası büyük merkez bankalarının faiz indirimi uygulayacağı tahminleriyle yukarı yönlü bir hareket sergiliyor.

Çin Merkez Bankası, 2021 yılından beridir kriz meydana glen inşaat şirketleri ve gayrimenkul alanında yatırım yapamk için 138 milyar dolar büyüklüğünde ek finansman desteği sağlarken, konut kredisine sahip olmak için kriterler en aza indirildi ve yerel yönetimlerin konut satın alabileceği duyuruldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) temsilcilerinden Isabel Schnabel açıklamalarında, merkez bankasının haziran ayında faiz indirimine gidebilecğini duyurdu. Schnabel, faiz indirimi konusunda dikkatli ve temkinli olunması konusunda değindi.

Yeni haftada merkez bankası yöneticilerinin para politikasına yönelik değerlendirmeleri, toplantı tutanakları ve Nvidia bilançosu mercek altına alınacak.

Dolar endeksi, yüzde 0,06 inişle 104 seviyesine düştü.