Güncel

Antalya'daki Teleferik Kazası! Belediye Başkanı Kocagöz Hakkında Önemli Karar

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı; kazaya karışan 12 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Abone Ol

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davanın üçüncü duruşmasına, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra S, Serkan Y, Serdar T, Suphi K ve Okan E ile tutuksuz sanıklar, mağdurlar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada dinlenen mağdur Ayşegül Koçar, ailesiyle birlikte kabinde mahsur kaldıklarını ve sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Koçar, diyabet hastası olan 19 yaşındaki oğlunun 20 saat boyunca ilaç alamadığını da ifade etti.

Tanık Mine Önal, teleferik tesisinde kabin karşılama personeli olarak çalıştığını ve olayın ilk anlarında kabinlerin düştüğünden haberdar olmadığını söyledi. Olayın bayramın 3. günü yaşanması nedeniyle kalabalık olduğunu belirten Önal, sorumluların çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmadığını aktardı.

Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan tutukluluklarının devamını talep etti. Kocagöz ise kamu görevinden dolayı duruşmalardan muaf tutulma talebinde bulundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve Kocagöz'ün duruşmalardan muaf tutulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaza, 12 Nisan'da Sarısu'daki teleferik tesisinde meydana gelmiş, parçalanan kabinden düşen bir kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabinde bulunan 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerden tahliye edilen 11 kişi hastaneye kaldırılmıştı. 24 kabinde asılı kalan 174 kişi ise AFAD'ın koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren bir çalışmayla kurtarılmıştı.

Kazaya ilişkin başlatılan soruşturmada, Kocagöz ve diğer 5 sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 27 yıl hapis cezası talep edildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından ihmali görülen 19 büyükşehir belediye çalışanı hakkında da soruşturma izni verilerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çalışma başlatıldı. Davanın ilk duruşmasında Kocagöz'ün tahliyesine karar verilmişti, ancak Suphi K. tutuklanmıştı.