Tüvtürk, araç muayenesi sürecinde lastik kontrolüne yönelik önemli bir düzenlemeye gitti. Artık lastiklerin türüne değil, sadece diş derinliğine bakılacak. Değişiklik, araç sahiplerinin muayene sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini yeniden şekillendirecek.

Lastik diş derinliği ön planda

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesinde lastik diş derinliğinin en az 1.6 mm olması gerekiyor. Yola Elverişlik Muayenesi'nde ise bu değer 2 mm olarak belirlendi. Lastiklerin diş derinlikleri dijital kumpaslar kullanılarak ölçülecek ve bu ölçümler muayene sürecinde değerlendirilecek.

Polat Çiftine Yönelik İddianame: 31 Şirkete Ait Mal Varlığının Kamuya Geçirilmesi Talep Edildi Polat Çiftine Yönelik İddianame: 31 Şirkete Ait Mal Varlığının Kamuya Geçirilmesi Talep Edildi

Diş derinliğinin önemi vurgulanıyor

Tüvtürk tarafından yapılan araştırmalar, lastik diş derinliğinin 3 mm'nin altına düşmesinin su tahliye kapasitesini azalttığını, fren mesafesini uzattığını ve direksiyon hakimiyetini kaybettirdiğini gösteriyor. Bu nedenle, lastiklerin diş derinliklerine özel bir önem verilecek.

Tüvtürk'ün açıklamaları

Tüvtürk, lastik muayenelerinde dikkat edilen kriterleri şu şekilde açıkladı: Lastik diş derinlikleri, lastikte hasar olup olmadığı, jant ile uyum, aynı aks üzerinde bulunan lastiklerin birbiri ile aynı olması ve yönlü lastiklerde dönüş yönleri kontrol edilecek.