Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'deki Suriyelilerin durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İstanbul'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'deki Suriyelilerin gönüllü olmadığı sürece zorla gönderilmeyeceğini vurguladı.

Fidan'ın Açıklamaları;

Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vizyonuyla Suriye'ye yönelik yaptığı barış çağrısının önemine değindi. Fidan, Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağına kendilerinin karar vereceğini belirterek, şunları söyledi:

"Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağı kendi kararları. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Onları ortada bırakmayız. Ülkemizin güvenliği için fevkalede adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik."

Göçmen Politikası

Fidan, Türkiye'nin mültecilere yönelik politikasının değişmediğini ve gönüllü olmadığı sürece kimsenin zorla gönderilmeyeceğini şu sözlerle ifade etti:

Altın fiyatları yeni rekora hazırlanıyor! Yeni zirve ne zaman görülecek? Altın fiyatları yeni rekora hazırlanıyor! Yeni zirve ne zaman görülecek?

"Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz."