Milyonlarca emekli, 16 Temmuz'da yapılacak Kabine toplantısına odaklandı. En düşük emekli maaşına yapılacak düzenlemeler için çalışmalar sürerken, kök maaşlara da düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu. Masadaki gündem maddeleri ve en düşük maaş için öne çıkan rakamlar hakkında detaylar...

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Emekli Maaşı Zammı ve Enflasyon Rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24.73, memur emeklilerine ise yüzde 19.31 oranında zam yapılması belirlendi. Ancak kök maaşı 8 bin lira altında olanların 'sıfır zam' tehlikesi ile karşı karşıya kalmasının ardından hükümet harekete geçti.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Beklentiler

En düşük emekli maaşı için çalışmalar başladı. Gözler, 16 Temmuz Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'nda. En düşük emekli maaşı için 12 bin TL'nin en güçlü ihtimal olduğu konuşuluyor.

Kabine Toplantısı'nın Gündem Maddeleri

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16 Temmuz Salı günü toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi, milyonlarca emeklinin maaş zammı olacak. Emekli zamları ve en düşük emekli maaşı hakkındaki çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması ve nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Enflasyonla Mücadele ve Ek Tedbirler

HaberTürk'te yer alan habere göre, son veriler ışığında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele değerlendirilecek. Alınabilecek ek tedbirler de görüşülecek.

Masadaki En Güçlü Rakam

Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Masadaki seçeneklerin azalması ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli maaşı için 12 bin TL’ye onay verdiği ve rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sunulacağı belirtildi.