Güncel

Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler

Bakan Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin SGK'ya olan yüksek prim borçlarını ve bu borçların toplam miktarını eleştirerek, gerçekleri verilerle paylaşmanın önemini vurguladı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarıyla ilgili bazı gerçekleri milletimize sunmamız ve CHP'li yetkililerin ortaya koyduğu yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor.

SGK'ya en yüksek prim borcunu olan beş belediye tamamen CHP'li belediyelerdir ve bu durum yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce bu konuyu gündeme getirmiştik.

"TOPLAM PRİM BORCU 96 MİLYAR TL'YE ULAŞTI"

Türkiye genelindeki belediyelerin SGK'ya toplam prim borcu 96 milyar TL'ye ulaştı ve bu borçların %67,7'si CHP'li belediyelere aittir.

SGK'ya en yüksek prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 5 milyar 751 milyon TL'dir. Bu borç, 2019'da AK Parti'den devralındığında 225 milyon TL iken, şimdi 25,5 katına çıkmıştır.

"Seçim oldu" diyerek kafa karışıklığı yaratmak ve halkı yanıltmak kimseye fayda sağlamaz. CHP'li belediye başkanlarına tavsiyemiz; işçilerin sigorta primlerini derhal ödemeleridir.

Bu meseleyi siyasi rekabet ya da ideolojik tartışmalar üzerinden değil, veriler ve gerçekler ışığında paylaşmalıyız."