Güncel

Bakan Murat Kurum: "Evine girmeyen afetzede kalmayacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, şu ana kadar 76 bin deprem konutunun teslim edildiğini belirterek, yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha teslim edileceğini açıkladı. Kurum, 2025 yılı sonuna kadar 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde evine girmeyen afetzede kalmayacağını söyledi.

Abone Ol

Deprem bölgesinde çalışmalar hızla sürüyor

Elazığ'da Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Kurum, deprem bölgelerindeki ziyaretlerine devam edeceğini belirtti. Kurum, "Göreve geldiğimiz günden itibaren ekip arkadaşlarımızla birlikte il il geziyoruz ve vatandaşlarımızın, depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için yollardayız" dedi.

Afetzedeler için yapılan çalışmalar

Bakan Kurum, şu ana kadar 11 ilde 283 bin konutun inşaat sürecinin başlatıldığını açıkladı. 4 bin 500'e yakın köyde de köy evlerinin yapımı ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kurum, "Şu ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik, yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz" dedi.

Elazığ'daki çalışmalar

Elazığ özelinde yapılan çalışmalara değinen Bakan Kurum, 6 Şubat depremi sonrasında 3 bin 93 yeni konut ve iş yerinin kurulduğunu ve milletin duasını aldıklarını ifade etti. Devam eden 13 bin 500 konutun inşasının da hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Bakan Kurum, devletin kudretli olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın deprem, sel, yangın ve heyelan gibi felaketlerde milletin ihtiyaçlarını gidermek için gerekli tüm çalışmaları anbean takip ettiğini söyledi. Kurum, "Liderliğimiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket etmeye devam ediyoruz" dedi.

Milletin devlete güveni

Bakan Kurum, yardıma ihtiyacı olan ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve gidermek için çalıştıklarını belirtti. Kurum, "Milletimiz, devletimize ve Cumhurbaşkanımıza tam anlamıyla güvenmektedir. Biz de bu güveni boşa çıkarmamak adına çalışıyoruz ve milletimize 22 yıldır olduğu gibi sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz" dedi.