Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Bursa Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, okulda yaşanan olaylarla bir kez daha gündeme geldi. İddiaya göre Kırbıyık, başı kapalı olmayan öğrencileri okulda istemediğini dile getirirken, kadın müdür yardımcısının oda kapısını baltayla kırarak özel eşyalarını dışarı attı. Şimdi, olayın perde arkasındaki tehdit mesajları ortaya çıktı.

Müdür Kırbıyık’ın, ilk gününden itibaren müdür yardımcısına gönderdiği mesajlar yayımlandı. Mesajlarda, okul yönetimini baskı altına almaya çalıştığı görülüyor. Mesajlardan bazıları şu şekilde:

  • "Uyumlu bir kadromuz var, dışardan kimseyi istemiyoruz."
  • "Bana sormadan göreve başlamayın."
  • "Odanızdan ayrılmayın!"

Bu mesajların, müdürün “güçlü” olduğunu göstermek amacıyla birçok kişiye kopyalanıp gönderildiği iddia ediliyor.

Böyledir; işgal ettikleri makamlara hak etmeden lütufla gelenler. Bir anda terfi etmelerinden kaynaklı irtifa değişikliği vücut kimyalarını bozar. Geldikleri makamı sindiremezler. O makama el, etek öperek geldikleri; şahsiyetletini paspas ettikleri için amir oldukları kurumlarda da kendilerinde bu hakkı görürler.

"Ben nasıl bu makama gelmek için tavizler verdiysem, aynısı bana karşı da gösterilmeli. Buranın kralının ben olduğum çeşitli ritüellerle gösterilmeli. Biat edilmeli. Bağlılık bildirilmeli..." İnanışındadırlar. Çünkü kendileri o makama gelebilmek için sendika şubelerinin koridorlarında köle olmayı, gururlarından vazgeçmeyi göze almışlardır. İstedikleri makamlara geldiklerinde de bu ezikliklerinin acısını maiyetinde çalışanları ezerek çıkarırlar. Bu yaşam formundaki canlı türleri başkalarının koridorlarının kölesi, kendi koltuklarının kralıdırlar

Bakalım yetkili sendika mağdur edilen bu kadın öğretmenin yanında durabilecek mi?

Resmi Gazetede Yayımlandı! BDDK'dan Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Müjdesi Resmi Gazetede Yayımlandı! BDDK'dan Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Müjdesi