Güncel

Belediyede Üniversite Diploması Sahtekarlığı! 567 Bin Lirayı Zimmetine Geçirmiş

Konyaaltı Belediyesi'nde maaş ödemelerinde usulsüzlük yaparak 567 bin lirayı zimmetine geçiren Çiğdem B., dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından hapis cezası aldı

Abone Ol

Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de görevli maaş ödeme personeli Çiğdem B.'nin, kendi hesabına her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı belirlendi. İnceleme sonucu, Çiğdem B.'nin işe başvurduğunda üniversite mezunu olduğunu iddia etmesine rağmen aslında böyle bir diplomasının olmadığı ortaya çıktı.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Çiğdem B.'nin fazla maaş ödemeleri ve diplomasının getirdiği maaş farklarıyla toplam 567 bin lirayı zimmetine geçirdiği tespit edildi. Bu bulgular ışığında, Çiğdem B. hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Çiğdem B.'nin sunduğu lisans diplomasının gerçek olmadığı ve mezuniyet bilgileriyle ilgili üniversite kayıtlarının bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, şüphelinin ilköğretim personeli maaşından fazla, lisans mezunu maaşı aldığını ve 2020-2022 yılları arasında 135 işlemle fazladan maaş alarak 567 bin lirayı zimmetine geçirdiği ifade edildi.

Çiğdem B., ifadesinde, belediyede işe başladığında ortaokul mezunu olduğunu ve diplomanın kendisine ait olmadığını, iş yerindeki çeşitli görevlerin sözlü olarak kendisine verildiğini belirtti. Maaş ödemelerinde isminin birkaç kez listede yer aldığını ve buna Belediye Başkan Yardımcısı T.E.'nin talimat verdiğini savundu.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada, Çiğdem B. suçlamaları reddetti ve üniversite diploması sunmadığını, üniversite mezunu yevmiyesi üzerinden maaş aldığını belirtti. 567 bin liralık tutarın yanlış olduğunu öne sürerek beraatini talep etti. Sonuçta, Çiğdem B. kamu kurumlarının zararına dolandırıcılık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve 625 bin lira adli para cezası verildi. Çiğdem B., verilen cezaya itiraz etti ve olayın yargıya intikal etmesinin ardından işinden ayrıldığı öğrenildi.