Güncel

BOTAŞ Duyurdu! Doğalgaz Haziran Ayı Tarifesi Açıklandı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından, haziran itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin tüketmiş olduğu gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik olmadığı vurgulandı.

Abone Ol

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ),  resmi internet sayfasından paylaşılan tarifeye göre, doğalgazda haziranda ayını kapsayacak olan mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit tutuldu.

Bu anlamda, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziranda faturalara işleyeceği satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak paylaşıldı.

- Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olduğu paylaşıldı.

- Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira oldu.

En Düşük Doğalgaz Ülkemizde

Doğalgazda fiyat tablosu aylık olarak değerlendiriliyor.

Söz konusu kurumun internet adresinde paylaşılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.