Candan kardeşlerin iddianamesi detaylandıkça, 'Sazan Sarmalı' olarak adlandırılan yöntemle gerçekleştirilen 41.5 milyonluk vurgunun boyutları gün yüzüne çıkmaya başladı. Stil yarışmasıyla tanınan Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da içinde olduğu çete, sözde kamu kurumlarından araçları yüzde 25 indirimle alarak vatandaşlara sattılar. Bahar Candan'ın çetenin gizli muhasebecisi ve kasası olduğu tespit edilirken, çete üyelerinin bu yöntemle yaklaşık 41.5 milyon lira vurgun yaptığı belirlendi.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla Bahar ve Nihal Candan kardeşler dahil 22 zanlı hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Bahar Candan için "Suç örgütüne üye olma ve örgüt faaliyeti kapsamında kamu görevlisi gibi tanıtılarak dolandırıcılık" suçundan 2 kez 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise aynı suçlamadan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Suç örgütünün lideri olarak belirlenen 'Kaan' kod adlı ihraç polis memuru Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı. Çetenin 35 farklı eylemde yaklaşık 41 milyon 526 bin lira vurgun yaptığı tespit edildi.

Bahar Candan'ın çetenin gizli muhasebecisi ve kasası olduğu saptanırken, kendisi ve Nihal Candan'ın sosyal medyada yüksek takipçiye ulaşması ve ekran yüzü olmaları nedeniyle mağdurların çeteye güven duymasına katkıda bulundukları belirtildi.

Bahar Candan, örgüt lideri Onur Apaydın ile yakın ilişki içindeydi ve örgütün bankacılık faaliyetlerini kendi hesabı üzerinden yönetti. Candan'ın bu şekilde suç gelirlerini akladığı vurgulandı.

Nihal Candan ise mağdurlara güven kazandırarak çetenin dolandırıcılık eylemlerine etkin rol oynadı. Mağdurların kendilerini seçkin bir gruba dahil edildikleri hissine kapılarak çete üyelerine güvenmeleri sağlandı. Mağdurların yüksek meblağlı araç siparişleri vermesi ve çevrelerinden de aynı şekilde siparişler alınmasıyla vurgun gerçekleştirildi.

Bahar Candan'ın operasyon tarihine kadar örgüt lideri Onur Apaydın ile yakın ilişkisi olduğu ve çete faaliyetlerini bildiği belirlendi. Candan, örgütün gizliliğine de riayet ederek teknik takip uygulamalarından kaçındı.

Çete, mağdurlardan aldıkları araç ücretleri ve komisyon bedellerini aldıktan sonra vaat ettikleri araçları teslim etmeyerek mağdurları dolandırdılar. Aldıkları paralarla kayıplara karıştıkları mağdur ifadeleriyle de belgelendi.