Güncel

Cem Garipoğlu'nun intiharının arından otopsiye giren doktor ve dönemin savcısı konuştu

Cem Garipoğlu'nun intiharıyla ilgili yıllardır süregelen şüpheler, mezarının açılmasıyla yeniden gündeme geldi. 2014 yılında intihar ettiği açıklanan Garipoğlu'nun ölüm raporunu hazırlayan otopsi doktoru Prof. Dr. Sermet Koç ve dönemin Cumhuriyet Savcısı Metin Arda, kritik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Koç, yapılan DNA testlerinin Garipoğlu’nun kimliğini doğruladığını belirtti ve ölümün, başına poşet geçirerek havasız kalmasından kaynaklandığını açıkladı.

Abone Ol

Cem Garipoğlu'nun intiharıyla ilgili yıllardır süregelen şüpheler, mezarının açılmasıyla yeniden gündeme geldi. 2014 yılında intihar ettiği açıklanan Garipoğlu'nun ölüm raporunu hazırlayan otopsi doktoru Prof. Dr. Sermet Koç ve dönemin Cumhuriyet Savcısı Metin Arda, kritik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Koç, yapılan DNA testlerinin Garipoğlu’nun kimliğini doğruladığını belirtti ve ölümün, başına poşet geçirerek havasız kalmasından kaynaklandığını açıkladı. Ayrıca, otopsi sırasında anne ve babasının da hazır bulunduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise Garipoğlu'nun intiharını sabah sayımını yapan personelin fark ettiğini ve olay yerine ilk gidenlerden biri olduğunu belirtti. Garipoğlu’nun ellerinin serbest olmasına rağmen poşeti neden çıkarmadığı sorusuna, olay yerindeki Adli Tıp personelinin bayılma ve uyuşma durumunu işaret ettiğini söyledi. Ayrıca Arda, Garipoğlu’nun başına poşet geçirmeden önce farklı intihar yöntemlerini de denediğini, pencerede ip kalıntılarına rastladıklarını belirtti.

Mezarın açılmasıyla yapılan yeni incelemeler sonucunda, cesedin Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığını belirlemek için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor bekleniyor.