Fatih Altaylı: Fahrettin Koca İstifa Etti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Gündemde Fatih Altaylı: Fahrettin Koca İstifa Etti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Gündemde

Erdoğan'dan şaşkınlık ifadesi: "Bu ojeler ne? Ben mi rüyadayım?"

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamak için hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mikrofon uzatan gazeteci Rüya Akkuş'un farklı renklerdeki ojelerini fark etti. Erdoğan, "Bu ojeler ne? Ojelerin modeli acayip... Ben mi rüyadayım?" diye sordu.

Parti sözcüsü Çelik'ten değerlendirme istedi

Erdoğan, şaşkınlığını dile getirdikten sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e dönerek, "Parti sözcüsü olarak bir değerlendirme alalım" dedi. Bu esnada Rüya Akkuş, "Efendim yaza hazırlık" şeklinde yanıt verdi. Kısa bir gülüşmenin ardından Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlamaya devam etti.

Rüya Akkuş'un önceki diyaloğu da gündem olmuştu

Gazeteci Rüya Akkuş, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı diyalogla gündeme gelmişti. 26 Şubat 2024'te AK Parti seçim koordinasyon toplantısı sonrası gazetecilere yanıt veren Erdoğan, Akkuş'un Yeniden Refah Partisi'yle ilgili ittifak sorusuna, "Yeniden Refahın tavrını zaten biliyorsunuz. Milletvekili seçimindeki durumundan şu anda kopmuş durumda. Yerel seçimde kendileri, birçok yerde bizden kopmuş olanlar veya kendi adaylarını gösteriyorlar" cevabını vermişti.

Bu yanıtın ardından Akkuş, "Kürsüde 'sirk cambazı' tabirini kullandınız" sözlerini hatırlattı. Erdoğan, bu hatırlatma üzerine Akkuş'a "Ben onların adını anmadım. Rüya kendine gel.." şeklinde tepki göstermişti.

Sosyal medya yankılandı

Erdoğan ve Akkuş arasındaki bu son diyalog, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'ın ojelerle ilgili şaşkınlığı ve esprili üslubu, kullanıcılar arasında çeşitli yorumlara neden oldu.