Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Hamide Okutucu, 23 Mayıs 2023'te Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi'ne başvurdu. Erken doğum gerçekleştiren Okutucu, dördüz bebek dünyaya getirdi. Ancak bebekler, erken doğum nedeniyle kuvözde tedavi altına alındı. Aile, doğumun ardından iki gün içinde bebeklerinden birinin hayatını kaybettiğini öğrenirken, birkaç gün sonra diğer iki bebeği de kaybetti. Aileye, doktorlar tarafından bebeklerde mikrop olduğu ve bunun genetik olduğu bilgisi verildi. Dördüncü bebekleri Cemre’nin sağ kalması için çaresizce bekleyen Okutucu çifti, Cemre'nin durumunun kötüleştiğini ve vücudunda yanık izleri olduğunu görünce hastane ve doktor araştırmalarına başladı.

Cemre'nin Durumu

Cemre bebek, üç ay boyunca entübe olarak Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi’nden Medilife Bağcılar Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, küveze alınan Cemre’nin sol gözünde görme yetisi tamamen kayboldu ve kullanılan ilaçlar nedeniyle vücudu zayıflayarak hareket etme kabiliyeti azaldı. Aile, bebeklerinin vücudundaki yanık izlerinin ve kemiklerinin görünmesi sebebiyle sorumluların cezalandırılması için hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. Üç bebeklerini kaybeden aile, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira almak için bebekleri yoğun bakımda tutmaya çalıştı. Yaşadıkları acıdan dolayı tekrar yıkılan çift, yenidoğan çetesi hakkında açılan dosyaya katılmak için avukatları aracılığıyla dilekçe verdiklerini belirtti.

Baba Okutucu'nun İfadeleri

Akın Okutucu, geçen yıl İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiklerini ancak bu konuda bir sonuç alamadıklarını ifade etti. "Bir sene önce sizinle röportaj yaptık ama sesimiz duyulmadı," diyen Okutucu, Gebze Yüzyıl Hastanesi'nde üç çocuğunu kaybettiğini ve dördüncü çocuğu Cemre’yi başka bir hastaneye almak istediğini söyledi. 112 acil servisi ile bağlantı kurduğunda kendilerine, yenidoğan çetesi liderlerinden birinin hastanesinin önerildiğini belirtti. "Medilife Hastanesi'nde, çocuğum maalesef bir gözünü kaybetti," diyerek durumu anlattı.

Anne Okutucu'nun Duyguları

Hamide Okutucu, yaşadıkları zorlu günleri anarak, geçen yıl İHA ile seslerini duyurmaya çalıştıklarını ama kimsenin kendilerini dikkate almadığını ifade etti. "Eğer dikkate alınsaydık bu kadar ölüm yaşanmazdı. Biz sadece bu şekilde tedavi yapan doktorların cezalandırılmasını istiyoruz," dedi. Üç evladını kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını belirten Okutucu, "Hiçbir anne evladını toprağa gömmemeli," diye ekledi.

Kızının Durumu ve İhmaller

Hamide Okutucu, Cemre’yi hastaneden almak istediklerinde doktorların vermediğini ve 112’ye başvurduklarını belirtti. "Hastaneye gittik, fakat oradaki ihmaller yüzünden Cemre’nin gözü kör oldu," dedi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına da atıfta bulunan Okutucu, bu hastanelerin uzun süredir takipte olduğunu öğrendiklerini ifade etti. "Eğer gözetim altındaydılarsa, neden kızım Medilife Bağcılar Hastanesi’ne sevk edildi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Avukat Budak'ın Açıklamaları

Adana'da mezarlıkta katliam: 3 kadın silahlı saldırıda öldürüldü! Adana'da mezarlıkta katliam: 3 kadın silahlı saldırıda öldürüldü!

Avukat Tayfun Budak, durumun hassasiyetine değinerek, geçen yıldan bu yana bazı gelişmeler olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı'ndan hala bir yanıt alamadıklarını söyledi. "Cemre bebeğimiz bu çetenin ihmallerine maruz kaldı. Sol gözü görmemektedir," dedi. Mağduriyetlerini dile getiren Budak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve hastanelerin kapatılmasını talep ettiklerini vurguladı.