Güncel

DSÖ'den yeni virüs uyarısı: İlk ölüm gerçekleşti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Meksika'da kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsünden kaynaklı ilk ölümcül vakanın meydana geldiği belirtildi.

Abone Ol

DSÖ tarafından paylaşılan yazılı açıklamaya göre, Meksika sağlık makamlarının DSÖ'ye, insanlarda A(H5N2) virüsü ile enfekte olduğu kanıtlanmış, ölümcül bir vaka gerçekleştiğini duyurdu.

İLK KEZ BİR İNSANDA GÖRÜLDÜ

Söz konusu vakanın, bir Meksika eyaleti vatandaşı görüldüğü belirtilirken, bu olayın dünya çapında laboratuvar tarafından doğrulanmış ve ilk kez bir insanda yaşanan A(H5N2) vakası olduğunun altını çizdi.

Yazıda, Meksika'da ilk kez bir insanda A(H5N2) virüsü enfeksiyonu meydana geldiğine dikkat çekildi.

ASIL NEDEN BİLİNMİYOR

Bu vakada "virüse neden maruz kalındığının" asıl nedeninin şu anda bilinmediği vurgulanırken, Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün analiz edildiğine dikkat çekildi.

Uluslararası Sağlık Tüzüğü'nde, yeni bir isim olan A(H5N2) virüsünün neden olduğu insan enfeksiyonunun, halk sağlığı üzerinde yüksek etki potansiyeli olduğu belirtilen yazıda, "Mevcut bilgilere dayanarak DSÖ, bu virüsün genel nüfusa yönelik mevcut riskini 'düşük' olarak değerlendiriyor" ifadelerine yer verildi.