Otomotiv sektörü temsilcilerinin, görüşlerin bulunduğu yeni uygulama devreye alındı. Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi kararı, dün itibariyle uygulanmaya başladı.

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

600

Çin Menşeli Markalar Harekete Geçti

Söz konusu düzenlemeni hayata geçmesiyle, Çin’den getirilen otomobillerin fiyatlarına da artış görüldü. Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın’ın yaptığı açıklamalara göre, Türkiye’de satış rekorları kıran Çinli marka olan Chery, dün itibarıyla satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam uyguladı.

Bir diğer Çinli marka MG’nin internet adresinde “fiyatlarımız güncelleniyor” şeklinde ifade kullanılırken, Türkiye’de fabrika kuracağı yönünde haberleri olan BYD’nin ise dün itibariyle satış fiyatlarında değişilik yapmaması gözlerden kaçmadı.

Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da yakın zaman yeni fiyat listesini açıklayacağı değerlendiriliyor.