Güncel

Hasta Yakınları Tarafından Saldırıya Uğrayan Doktor Görevini Bırakma Kararı Aldı

Hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, 15 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu ve yaşadığı travma nedeniyle hekimliği bırakma kararı aldı

Abone Ol

Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta yakınları tarafından darp edildikten 15 gün sonra taburcu oldu.

Olay, Bodrum Ortakent'teki bir aile sağlığı merkezinde gerçekleşti. Darp sonrası kötüleşen Tezvar, hızlı bir şekilde Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada yapılan müdahalelerle hayata döndürüldü. 40 yıllık deneyime sahip doktor, yaşadığı travma nedeniyle mesleği bırakma kararı aldı. Tezvar, "Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum," diyerek hekimliği bırakacağını ve emekli olacağını belirtti.

Taburcu olduktan sonra gazetecilere yaşadıklarını anlatan Dr. Tezvar, koridorda sorumlu olmadığı bir hastanın ateşinin 37 derece olduğunu öğrendiğini, hemşirenin durumu değerlendirmesini istediğini ve hastanın istirahat etmesi gerektiğini belirttiğini söyledi. Ancak hastanın yakınları tatmin olmayınca, hemşirenin daha fazla bilgi verebileceğini belirtti. Bu sırada bir erkek hasta yakını içeri girip, telefonunu göstererek eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı aramakla tehdit etti. Dr. Tezvar, kolundan çekilerek dışarı sürüklendi ve yere düştü. Olayın ardından bilincini kaybetti ve nefes almakta zorluk çektiğini belirtti. Bu olayın, meslek hayatında yaşadığı en kötü deneyim olduğunu ifade eden Tezvar, hekimliği bırakma ve emekli olma kararını duyurdu.

Olayın faillerinden Engin Seymen tutuklanırken, kardeşi Ö.S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bodrum Baro Temsilcisi Onursal Özbek, bu tür şiddet olaylarının ağır yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğini vurguladı ve Bodrum'un güvenliği ile ilgili sorunlara dikkat çekti.