Güncel

Hileli gıdada büyük tehlike!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yer alan ürünlerle ilgili detaylar, halk sağlığı açısından büyük bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Çikolatadan meyve suyuna, enerji içeceklerinden bitkisel karışımlı macunlara kadar birçok üründe, cinsel güç artırıcı ilaçların etken maddeleri olan 'Sildenafil' ve 'Tadalafil' tespit edildi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yer alan ürünlerle ilgili detaylar, halk sağlığı açısından büyük bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Çikolatadan meyve suyuna, enerji içeceklerinden bitkisel karışımlı macunlara kadar birçok üründe, cinsel güç artırıcı ilaçların etken maddeleri olan 'Sildenafil' ve 'Tadalafil' tespit edildi. Bu maddeler normalde doktor kontrolünde ve reçeteyle kullanılması gereken ilaç etken maddeleridir ve reçetesiz kullanıldığında ciddi sağlık riskleri, hatta ölümlere neden olabilir.

Söz konusu ürünler, baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, görme bozuklukları ve mide problemleri gibi yan etkilere yol açan maddeler içeriyor. Bu maddelerin yüksek dozda alımı ise felç veya ölüm gibi ciddi sonuçlara neden olabilir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde, bu maddelerin çikolata, şeker, enerji içecekleri ve bitkisel macun gibi ürünlerde bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, gıda hileleri sadece ilaç maddeleriyle sınırlı değil; bazı süt ürünlerinde manda veya keçi sütü yerine farklı içerikler kullanıldığı da ortaya çıktı. Uzmanlar, tüketicilerin bu tür ürünlerden kaçınmaları ve şüpheli durumlarda sağlık birimlerine başvurmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.