AA Finans'ın gerçekleştirdiği beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ekim ayında yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

Anket, 17 Ekim Perşembe günü yapılacak olan PPK toplantısına yönelik olarak 16 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.

Suriyeliler Antep’te esnafı kaçırarak işkence yaptı Suriyeliler Antep’te esnafı kaçırarak işkence yaptı

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de kalacağı öngörüsünde birleşirken, yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 47,50 olarak hesaplandı. Ekonomistlerden 5’i yıl sonunda politika faizinin yüzde 50 olacağını, 7’si ise yüzde 47,5 olacağını öngördü.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmıştı. Bu sonuçlar, Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşunu sürdürdüğünü ve enflasyonla mücadelede kararlılığını koruduğunu göstermektedir.