Güncel

İmamoğlu'ndan Sokak Hayvanları Kanun Teklifine Tepki! "Belediyeler Dışlandı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili Meclis kanun teklifinin belediyelerle iletişimsiz geliştirildiğini ve bu sürecin şeffaf olmadığını söyledi

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı konservelerinin dağıtımının ardından gazetecilere gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Meclis Komisyonu'ndaki sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin görüşmelerine dair bir soruyu yanıtladı.

Bu süreçleri yakından takip ettiklerini ve raporlar oluşturduklarını belirten İmamoğlu, belediyelere aşırı yük ve sorumluluk getiren maddelere sahip bu sürecin, Türkiye Belediyeler Birliği dahil, belediyelerle herhangi bir iletişim olmadan geliştirildiğini vurgulayarak, bu durumu kabul etmediklerini ifade etti.

Komisyon görüşmeleriyle ilgili olarak, "Bizim o masada yerimiz yok. Belediyeler, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları yer almıyor. Ancak demokrasi ve özgürlükten bahsediyoruz," diyen İmamoğlu, AK Parti'ye çağrıda bulunarak, tüm belediyeleri zor durumda bırakacak çözümler aramaktanse, toplumsal vicdanı ve bütçe yönetimini göz önüne alarak kapsamlı bir tartışma yapmaları gerektiğini söyledi.

İktidara yönelik bir çağrıda bulunan İmamoğlu, "Her kanun adımında yanlış yaparsanız, bu sorunlar devam eder. Bu yanlıştan dönmelisiniz ve doğru yöntemlerle oturup konuşmalıyız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili olarak da, "Süreci takip ediyoruz ama net bir bilgiye sahip değiliz. İhale süreci ve dosyası yeterince şeffaf değil. İhalenin nasıl yapıldığını ve içeriğini detaylıca inceleyeceğiz" dedi.