Güncel

İşgalci İsrail bir suikast daha duyurdu!

İsrail, Lübnan'da hava saldırısıyla Hamas lideri Ebu el-Emin ve ailesini hedef aldı.

Abone Ol

İsrail, Lübnan'da gerçekleştirdiği bir hava saldırısıyla Hamas’ın önde gelen liderlerinden Fetih Şerif Ebu el-Emin’i ailesiyle birlikte öldürdü. Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre, Ebu el-Emin, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki El-Bass Kampı'nda yer alan evine düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. Hamas’ın Telegram hesabından yapılan resmi duyuruda, İsrail ordusunun Ebu el-Emin’in Lübnan'daki evine yönelik hava saldırısı doğrulandı. Saldırıda, Ebu el-Emin’in yanı sıra eşi Umeyye İbrahim Abdulhamid, oğlu Emin ve kızı Vefa da hayatını kaybetti. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi 3 yöneticisini kaybetti

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail’in Beyrut’a yönelik düzenlediği başka bir hava saldırısında üç yöneticisini kaybettiğini açıkladı. FHKC'nin silahlı kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Beyrut'un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda, FHKC'nin Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi ve Lübnan’daki askeri komutanı İmad Avde (Ebu Ziyad) ile bir diğer yönetici Abdurrahman Abdulal yaşamını yitirdi. Yapılan saldırı, Beyrut’ta 2006’dan bu yana Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi dışında gerçekleştirilen ilk büyük hava saldırısı olarak dikkat çekti.

2006'dan bu yana ilk saldırı

İsrail’in Beyrut’un Kola Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırısı, 2006 yılındaki Lübnan Savaşı'ndan bu yana Hizbullah’ın kontrolü dışındaki bir bölgeye gerçekleştirilen ilk büyük saldırı oldu. Çok katlı bir binada yer alan bir dairenin hedef alındığı saldırı, Lübnan’da büyük bir yankı uyandırdı. Saldırının ardından yerel medyada Sünni gruplardan Cemaati İslami’nin bir mensubunun hedef alındığı öne sürüldü, ancak bu iddia henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

Hizbullah’tan yalanlama: "Yeni Genel Sekreter seçilmedi"

Son dönemde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın suikasta uğradığına ve yerine yeni bir genel sekreter seçildiğine dair çıkan haberler, Hizbullah tarafından yalanlandı. Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Nasrallah’ın ölümünden sonra örgütün liderlik yapısında değişiklik yapılacağına ilişkin çıkan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi. Örgüt, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadıkça bu tür haberlerin dikkate alınmaması gerektiği vurguladı.