Masum sivilleri hedef alan İsrail ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze' yi bombalamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hastaneleri ve etrafını bombalayan İsrail,  şimdi de binlerce masum insanın sığındığı mülteci kamplarını hedef aldı.

İsrail savaş uçakları önce Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurdu, ardından Şati Mülteci Kampı'nı hedef aldı. Cibaliye'de en az 100 Filistinli öldürüldü, Şati'de ise ilk belirlemelere göre 45 kişi yaşamını yitirdi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki yerleşim alanına yönelik saldırıyı üstlenerek kabul etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda iki binanın yıkıldığı ve çok sayıda sivilin can verdiği saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söyledi. Hagari, İsrail ordusunun Gazze'ye karadan girmesinin ardından "savaşı yöneten" Hamas'ın üst düzey yetkilisi İbrahim Biari'yi hedef aldıklarını söyledi.

İsrail, saldırılarının 25'inci gününde, daha önce "Tahliye edilsin" diye tehdit ettiği Cibaliye Kampı çevresini yoğun bombardıman altına aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Cibaliye Mülteci Kampı'na İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğünü duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz yok

Cibaliye Sivil Savunma Direktörü, "Cibaliye tamamen yok oldu, 6 ABD yapımı bombayla saldırıldı, her biri bir ton ağırlığında" dedi. İsrail, 17 Ekim'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmuş, saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmişti. 

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı saldırısının ardından Gazze'nin güneyindeki Nuseyrat'ta 24 daireden oluşan bir binayı vurdu. İlk belirlemere 45 kişi öldürüldü. Enkazdan kurtarılan yaralılar Aksa Hastanesi’ne kaldırıldı.

İsrail ordu sözcüsü, Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki katliamı Amerikan haber kanalı CNN'nin yayınında itiraf etti.  Sunucunun "Fakat o kampta çok sayıda mülteci, masum sivil, kadın, erkek ve çocuklar olduğunu biliyorsunuz değil mi?" sorusuna karşılık sözcü, "Bu savaşın trajedisi. Güneye gitmelerini söylüyoruz" dedi.