Öğretmenlerin Eylül 2024 Dönemi Mesleki Çalışma Programı Detayları Açıklandı Öğretmenlerin Eylül 2024 Dönemi Mesleki Çalışma Programı Detayları Açıklandı

İsrail askerlerinin Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye tecavüz etmesi, dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Bu olayın görüntüleri birçok uluslararası basın kuruluşunda geniş yer bulurken, İsrail’deki bir televizyon kanalında yapılan programda skandal yorumlar yapıldı.

“Bunu hak ediyorlar, harika bir intikam!”

Televizyon kanalındaki bir programda, stüdyoda bulunan bir konuk, İsrail askerlerinin Filistinliye yönelik tecavüz eylemini savunarak, “Bunu hak ediyorlar, harika bir intikam!” ifadesini kullandı. Aynı kişi, "Tutuklulara işkence devlet politikamız olmalı!" diyerek tepkileri daha da artırdı. Bu sözler, programın izleyicileri arasında da büyük bir infiale neden oldu.

Sde Teiman gözaltı merkezi işkence iddialarıyla gündemde

İsrail'in güneyinde yer alan Sde Teiman gözaltı merkezi, özellikle Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu bir yer olarak biliniyor. Bu merkez, sık sık işkence iddialarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz ay New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, bu merkezde tutulan Filistinli tutukluların insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı belirtilmişti.

Habere göre, burada tutulan kişiler, etrafı açık bir alanda gözleri bağlı şekilde, günde 18 saate kadar elleri kelepçeli olarak yerde oturmaya zorlanıyor. Bu koşullar altında 3 aya kadar tutulan birçok Filistinli, sorgulama süreçlerinde ağır işkencelere maruz kalıyor. Daha sonra serbest bırakılan bazı Gazzeliler, yaşadıkları bu korkunç deneyimleri anlatmıştı.

İnsan hakları ihlalleri endişe veriyor

Sde Teiman gözaltı merkezinde yaşananlar, uluslararası insan hakları örgütlerinin dikkatini çekiyor. Merkezdeki tutuklulara uygulanan kötü muamele ve işkence iddiaları, İsrail'in insan hakları sicilini bir kez daha sorgulanır hale getiriyor.