Güncel

İstanbul'da plajlar 15 Haziran'da açılıyor: 2024 giriş ücretleri belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen plajlar, 15 Haziran'da yaz sezonunu açıyor. İBB, 2024 yaz sezonu için plaj giriş ücretlerini de açıkladı.

Abone Ol

Büyükada, Caddebostan, Bakırköy Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajları, İBB tarafından yaza hazır hale getirildi. Kadıköy Caddebostan 1 ve Bakırköy Güneş plajlarında giriş ücreti tam 60 lira, öğrenci 30 lira olarak belirlendi. Plajlarda kapalı turnike sistemi, tam fonksiyonlu tuvalet, duş, soyunma kabini, kafe, spor alanları, şezlong ve şemsiye hizmetleri bulunuyor.

Kadıköy Caddebostan 2-3 ve Küçükçekmece Menekşe plajlarında ise giriş ücreti 30 lira. Bu plajlarda ücretli açık duş ve ücretli tuvalet hizmeti Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından sağlanıyor. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmetleri ise BELTUR tarafından verilecek.

Çatalca Yalıköy 1-2, Arnavutköy Yeniköy, Sarıyer Kısırkaya, Silivri Semizkum, Kumluk, Selimpaşa, Büyükçekmece Albatros ve Avcılar Denizköşkler plajlarında ise asgari ihtiyaçların karşılanabileceği duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler 2 lira karşılığında sunulacak.

BELTUR Büyükada Plajı'nda şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş gibi temel hizmetler veriliyor. Ayrıca, plaj alanında 2 BELTUR Mini konsepti ile yeme içme ihtiyacı karşılanabiliyor. Büyükada Tabiat ve Orman Parkı içerisindeki BELTUR Büyükada Tesisi'nde ise restoran ve kafe hizmetleri mevcut.

Cankurtaran hizmeti

İBB, yaz sezonunda sorumluluğundaki plajlarda ve kent genelindeki 51 plajda 09.30-19.00 saatleri arasında cankurtaran hizmeti sunacak. Toplamda 662 cankurtaran görev yapacak ve hizmet kapsamında 50 jet ski, 4 kurtarma botu, 2 dron, 19 ATV aracı ve 244 gözetleme kulesi kullanılacak.