İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos akşamı başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, 3. gününde hala kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Üç gündür devam eden yangın, geniş bir alana zarar verirken, alevlerin söndürüldüğü bölgelerdeki yıkım gün ağarınca daha net görüldü. Havadan dronla çekilen görüntüler, felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

95340 3 Kafj

Yerleşim Yerleri Tehdit Altında

Yangının etkili olduğu bölgede 17 ev tamamen yanarken, 105 ev ve 44 iş yeri tahliye edildi. Söndürme çalışmalarında 4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel görev alıyor. Yangın ekipleri, söndürülen alanlarda soğutma çalışmalarına devam ediyor.

95333 3 Txdl

Tarım ve Orman Bakanı’ndan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son durumu değerlendirerek, "Ülke genelinde toplamda 72 yangın vardı ve bunlardan 69'u kontrol altına alındı. Şu anda 6 aktif yangın devam ediyor" dedi. Yumaklı, İzmir Yamanlar bölgesindeki yangının enerjisinin düştüğünü belirterek, "Şu anda şehri tehdit eden bir durum yok. 2 uçak ve 11 helikopterle müdahale çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

Ekiplerin Mücadelesi Sürüyor

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepkiler büyüyor: "Alçakları açıklarsa iyi olur" Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepkiler büyüyor: "Alçakları açıklarsa iyi olur"

Yangın nedeniyle yoğun bir mücadele verildiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, "Muğla Milas'ta devam eden yangının enerjisi düştü. Gün içerisinde bölgeden güzel haberler almayı umuyoruz. Ancak yangının başladığı noktalarda hala güçlükler yaşanıyor ve yangın tekrar kuvvetlenmek istiyor. Ekiplerimiz bu noktada yoğun bir mücadele veriyor" dedi.

95333 9 Vypk

Ekosistem Büyük Zarar Gördü

Ayrıca Bakan Yumaklı, yangınların ekosistem üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti. "Bu yangınlar maalesef ki ekosisteme büyük zarar verdi. Ancak sevindirici olan şu ki, herhangi bir can kaybı yaşanmadı" dedi. İzmir’deki yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini belirten Yumaklı, olağanüstü meteorolojik koşullar olmadığı sürece yangının büyük bir tehdit oluşturmayacağını söyledi.