Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kayseri'deki Suriyeli bir çocuğa yönelik cinsel istismar olayının ardından meydana gelen eylemlere dair açıklamalarda bulundu. Güler, "Türkiye'ye karşı bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri, devletimizin birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır" dedi.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri'de meydana gelen çirkin olayın ardından ülke genelinde Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirildiğini belirtti. Yerlikaya, yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen bu eylemler sonrası 474 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltıların detayları

Gözaltına alınan şahısların 285'inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan adli kaydı olduğu tespit edildi.

Memurların Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak Belli Oldu Memurların Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak Belli Oldu

Provokasyonlara karşı uyarı

Bakan Yerlikaya, "Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir" ifadelerini kullandı.