Kılıçdaroğlu: "CHP, rüşveti aklayacak bir parti değildir"

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Özel'in Türkevi'nde yaptığı yorumlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi; rüşveti aklayacak, rüşvet verenleri devlet olarak tanıyacak bir parti asla değildir" dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümete sert eleştirilerde bulundu ve AKP’nin hatalarına Özgür Özel tarafından göz yumulduğunu söyledi.

Özgür Özel'den Türkevi hakkında açıklama

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını değerlendirmişti. Özel, Türk yetkililerinin adının da geçtiği bu soruşturmayla ilgili olarak, Türkiye'nin rüşvet gibi bir acziyet içinde olmadığını belirtmişti. Özel'in bu açıklaması, Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çekti. Özel, "Türkiye, böyle bir bina inşa ederken rüşvet vermeye ihtiyaç duyan bir ülke değildir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil eden hiç kimseye yakışmaz" demişti.

Eric Adams'a yönelik suçlamalar: Türk yetkililer de iddianamede

Açık büfe kalkıyor mu? Bakanlık, otellerdeki açık büfeleri mercek altına aldı! Gıda israfı azaltılacak Açık büfe kalkıyor mu? Bakanlık, otellerdeki açık büfeleri mercek altına aldı! Gıda israfı azaltılacak

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında hazırlanan iddianamede, Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkilisiyle bağlantılı suçlamalar bulunuyor. 57 sayfalık bu iddianame, Adams'a yolsuzluk ve rüşvet dahil beş ayrı suçlamayı içeriyor. 

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj: "AKP’nin hatalarına göz yummayacağız"

Kılıçdaroğlu, paylaştığı uzun mesajında, AKP'nin icraatlarına göz yumulmaması gerektiğini vurgulayarak, CHP’nin "normalleşme" adı altında yapılan yanlışlıkları kabul etmeyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, rüşveti aklayacak ve rüşvet verenleri devlet olarak isimlendirecek bir parti asla değildir" sözleriyle CHP'nin duruşunu yineledi. Erdoğan hükümetine karşı mücadele etmeye devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Son nefesime kadar arsızın, hırsızın ve hak-hukuk tanımazların karşısında duracağız" dedi.