Yalova'da, kız öğrencileri minibüste rahatsız ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Yalova Üniversitesi'nde öğrenim gören kızların kaldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurduna giden minibüslerdeki bir kişinin, sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımlar sonrasında öğrencilere tacizde bulunduğu belirtildi.

Valilikten Açıklama

Vali Hülya Kaya, "X" sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim 2024 tarihinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ihbar olarak kabul edilmiştir. Üniversite öğrencilerini rahatsız eden şahıs jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanmış ve adli sürecin başlatıldığı belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Yurt Önünde Toplandı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, yurt önünde toplanan öğrencilere şüphelinin yakalandığını ve gerekli işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

Zanlı Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolüne tabi tutulan şüpheli, Yalova Adliyesi'ne sevk edildi.

Kilis'e 2 havan mermisi düştü: TSK karşılık verdi Kilis'e 2 havan mermisi düştü: TSK karşılık verdi

Tutuklama

Cumhuriyet savcılığı tarafından sorgulanan şüpheli, sulh ceza hakimliği tarafından "sarkıntılık yapma suretiyle cinsel saldırı" suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.