Güncel

Kripto Para Lideri Bitcoin Yükselişe Geçti

Kripto para lideri Bitcoin'in fiyatı, küresel yazılım sorununun kripto para dünyasına olumsuz yansımaması üzerine 67 bin doları geçmiş oldu.

Abone Ol

Kripto para lideri olan Bitcoin'in fiyatı, küresel yazılım sıkıntısının kripto para birimlerine yansımaması üzerine 67 bin doları geçti.

Para Piyasasında 4,7'den Fazla Artış

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,7’den fazla yükselerek 2 trilyon 440 milyar dolara çıktı.

Uzmanlar, Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarındaki yükselişin, kripto para ağlarının, siber güvenlik şirketi CrowdStrike'ın sistemlerindeki sorunun ardından meydana gelen küresel yazılım sorunundan etkilerinin yansımaması ve buna bağlı olarak yatırımcı güveninin daha da artması olarak değerlendiriliyor.

Trump'a Suikast Girişimi  Piyasaları Nasıl Etkiledi?
Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump'a saldırı girişimi sonrası başkanlık yarışını kazanma oranının yükseldiğine yönelik tahminlerin de kripto para piyasasını olumlu yansıdığı düşünülüyot. Trump, kripto para piyasalarına yönelik pozitif ifadelere yer vermişti.

Saat 23.00 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 5,9’a yakın yükseliş görülen Bitcoin, 67 bin 62 dolar seviyesine yükseldi.

Piyasa verileri açısından ikinci sırada olan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,1 yükseliş kaydederek 3 bin 507 dolar seviyesine ulaştı.