Lübnan ile İsrail arasındaki yükselen gerilim, birçok havayolu şirketinin Lübnan’a olan seferlerini çift yönlü askıya almasına neden oldu. Lübnan’dan yapılan saldırılar üzerine İsrail Güvenlik Kabinesi toplandı ve Başbakan Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant’a, Lübnan’a yönelik yürütülecek harekatla ilgili karar yetkisi verildi.

17 İlçede Halka Ücretsiz Şekilde Kavun ve Karpuz Dağıtılacak! Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Destek 17 İlçede Halka Ücretsiz Şekilde Kavun ve Karpuz Dağıtılacak! Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Destek

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in vereceği yanıtın sınırlı olacağı konusunda güvence aldıklarını açıkladı. Ancak gerilimin tırmanması nedeniyle, Türk Hava Yolları, Lufthansa, SunExpress gibi uluslararası havayolu şirketleri Lübnan’a yönelik uçuşlarını çift yönlü askıya aldı.

Gerilim sürerken, havayolu şirketlerinin bu kararı, bölgedeki güvenlik endişelerinin artması ve yolcuların güvenliği için alındı. Durumun nasıl gelişeceği ve uçuşların ne zaman yeniden başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.